Odwołanie od wojny - Wersja do druku +- Post Nuclear World - The Dark Souls of PBFs (https://pnwpbf.eu) +-- Dział: Szermierka bagnetem (https://pnwpbf.eu/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Rozmowy o grze (https://pnwpbf.eu/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Odwołanie od wojny (/showthread.php?tid=312) Strony:
1
2
|
RE: Odwołanie od wojny - Verlax - 2020-05-21 RE: Odwołanie od wojny - Troll - 2020-05-21 ^ Pominąłeś fragment o ataku na marynarkę wojenną Gacucha. RE: Odwołanie od wojny - Enter - 2020-05-21 (2020-05-21, 10:52)Troll napisał(a):Istnieje dość stary wynalazek, który bardzo się ostatnio przydaje - zwie się droga. Umożliwia komunikację pomiędzy oddalonymi punktami po dość prostej nawierzchni. To nie są świeżo przejęte prowincje. Wynalazek jest wyjątkowo przydatny jak nie natrafia się żaden opór i ma się rozpoznanie lotnicze (2020-05-21, 10:52)Troll napisał(a):Mówisz o tych oddziałach policji i "oddolnej inicjatywy" obrony kraju, które ogarnęły, że nic tu po nich już przy pierwszej bombie? Wychodzę z założenia, że każda armia na swoją "strefę kontroli" czyli prowy wokół, które stara się obronić (by nie było potrzeby robić X armii po 1Piech na obsadzenie wybrzeża - spogląda na Verlaxa wspominając Bałtów). Skoro stolica już na dzień dobry dostała piechotą to wojska zamiast przebijać się by bronić nieznaczącą prowincję - zostali umacniać stolicę. (2020-05-21, 10:52)Troll napisał(a):Chiński dowódca: "KUŁA!... użyłbym dział do obrony, ale nie mają na lądzie okrętów" dowódca floty ma dwie gwiazdki - raczej ogarnął, że ma morzach raczej nikogo nie zastanie więc wykorzystał działa w sensowny sposób jak mógł - nie mówiąc o podpieprzeniu niebronionego, darmowego FT (2020-05-21, 10:52)Troll napisał(a): Ni to by dowódca był ogarnięty (poziom umiejętności kierownika wioskowej remizy) a rozkazy mówiące wprost (w skrócie) - jedź na południe, rozwal wszystko co spotkasz, jak dojedziesz to wpadnij na północ na stolicę. pkt 1. Zrealizowany? No to jedziemy na defiladę. (2020-05-21, 10:52)Troll napisał(a): Gracz stanowił tak perfidną surykatkę/multi/itp. że szkoda komentować - twórca proszony jest by następnym razem tworząc/ściągając kogoś do multi ogarnął choć za niego szablony tematów/rozkład wojsk itp. ew. niech pluje sobie w brodę, że dał Niemcom porządne tereny za darmo w turze 0 i pomyśli nad ściąganiem kogo tylko się da byle tylko innym (i nam) uprzykrzyć życie. Proszę... skończmy z ściąganiem wszystkich wokoło byle tylko zajęli miejsce.... Nieskuteczne naloty? - rozkazy - gracz nakazał ograniczenie nalotów do minimum i to jedynie precyzyjnych gdy obrońcy wyjdą z miasta (by nie stracić WP). Obrońcy jakoś nie chcieli słuchać i siedzieli w zabudowaniach. Co do inicjatywy - w Rosji widzę, że mieli się nią wykazać PO zdobyciu stolicy - warunek if(Pyongyang!=Korea) nie został spełniony. RE: Odwołanie od wojny - Troll - 2020-05-21 To teraz nie wiem kto bardziej strollował, Vegeta co twierdzi że wyżyny uniemożliwiają bombardowanie okopów, czy Ty zostawiając wszystkie wojska gracza co nie zrobił tematów w jednej prowincji. Ps. "Chiński dowódca: "KUŁA!... użyłbym dział do obrony, ale nie mają na lądzie okrętów" dowódca floty ma dwie gwiazdki - raczej ogarnął, że ma morzach raczej nikogo nie zastanie więc wykorzystał działa w sensowny sposób jak mógł - nie mówiąc o podpieprzeniu niebronionego, darmowego FT" Czemu mój dowódca mający 2 gwiazdki nie był w stanie użyć wolnostojących FT? RE: Odwołanie od wojny - VegetaZen - 2020-05-21 Bał się że Yakuza mu wbije kosę pod żebra za przywłaszczenie statków handlowych należących do Mishimy RE: Odwołanie od wojny - Enter - 2020-05-21 Największym trollem w tej sytuacji jak dla mnie jest gracz, który ściągnął Żbika. RE: Odwołanie od wojny - Troll - 2020-05-21 Ale kto Ci bronił ustawić wojska za niego XD Jak gracz nie zrobił tematów a Ty nic nie zrobiłeś z wojskami bota to w tym momencie strollowałeś każdego przyszłego rywala El Roberta bo El dostał w chuj darmowego WP. RE: Odwołanie od wojny - Gacuch - 2020-05-21 (2020-05-21, 19:05)Troll napisał(a): Czemu mój dowódca mający 2 gwiazdki nie był w stanie użyć wolnostojących FT? No według śledztwa Ełkowskiego detektywa Andrego to nie miałeś budżetu, w którym byś używał FT. Nawet admirał z dwoma gwiazdkami z inicjatywą oficerską nie wypełni za Ciebie TF. RE: Odwołanie od wojny - VegetaZen - 2020-05-21 *ełckiego, a nie wiem czy poprawniej nie jest pisać gdańskiego. @Andre jak tam twoja tożsamość chlewowa? Która obora ma priorytet? RE: Odwołanie od wojny - Andre - 2020-05-21 (2020-05-21, 19:17)VegetaZen napisał(a): @Andre jak tam twoja tożsamość chlewowa?Nie przyznaję się do pochodzenia z Mazur osobom z którymi mam mniej niż +50 w relacjach (w skali Simsów, nie EU). |