Liczba postów: 932
Liczba wątków: 77
10/10 pomysł
Można by zrobić jakąś inwestycję za X mln (50?) i X KP (20?) która dodawałaby +1 umiejętności do wybranego ZNu.
Natomiast co z techami specjalnymi? Taki atom to jeszcze spoko, ale inwestycja w rakiety balistyczne czy broń chemiczną/biologiczną byłyby nieopłacalne.
Rakiety + program kosmiczny powiązany z techem lotniczym? Chemiczna z nauką a biologiczna z medycyną?
Liczba postów: 1379
Liczba wątków: 119
Rakiety i program kosmiczny wymaga ZNa z nauki i z lotnictwa naraz.
"All strange and terrible events are welcome, but comforts we despise. My honour was not yielded, but conquered merely. I will not be triumphed over."
Liczba postów: 496
Liczba wątków: 32
Posiadanie zna o odpowiednim poziomie generacji to spoko pomysl bo trzeba bedzie sie skupic a nie jak ktoś bogaty to wali genki wojskowe na maxa z tury na ture
Liczba postów: 1373
Liczba wątków: 81
Do przemyślenia - raczej w kontekście hipsterskich techów, ale wydaje mi się że więcej byśmy dzięki temu ich widzieli:
- Flotę można modernizować (tura w stoczni, różnica w koszcie <- krócej niż budowa nowszej genki, oplaca sie budować wcześniejsze poziomy)
Lotniskowiec, Pancernik, Śmigłowce jako techy bez generacji (jak obecnie specjalizacje, plot lub ppanc) - po prostu trzeba mieć bazową teszkę.
Lotniskowiec: można budować do poziomu floty/lotnictwa (czyli co masz niższe jest limitem generacji)
Śmigłowce: można budować do poziomu wojsk lądowych/lotnictwa (czyli co masz niższe jest limitem generacji).
Liczba postów: 932
Liczba wątków: 77
Głupie.
Brak modernizacji floty oraz lotnictwa to jedna z najlepszych decyzji. Ja bym poszedł w kierunku tego, że nie można również modernizować czołgów i piechoty zmech. Z T-34 nie zrobisz abramsa. Jedyną jednostką możliwą do modernizacji byłaby piechota. Pozdrawiam.
Liczba postów: 910
Liczba wątków: 66
Osobiście jestem zaintrygowany koncepcja i chętny ew. Edycją, która by to przetestowała. Wynika to z prostej kwestii - jak nie zaczniesz czegoś rozwijać od pierwszej tury, potem właściwie nie ma sensu tego robić.
Np. teraz jesteśmy w ew. Półmetku edycji. Gdyby iść w op. Są to 4 tury bo nadgonic aktualny poziom technologiczny. Potem pewnie kolejne 2 by nadrobić poziom jaki będzie wtedy - gdyż mając opiv w turze 13 (bo budowa) na niszczyciele VI właściwie zostaną rozstrzelane.
W sumie jak teraz myślę... To jeżeli ktoś teraz by szedł w op, to właściwie nic nie zrobi (chyba, że cel w ogóle nie robi floty albo ni)
Also - może w końcu zarzucamy zasadę i pozwólmy wszystkim jednostkom się modernizować?
Liczba postów: 1379
Liczba wątków: 119
Dzień dobry!
Modernizacja tylko piechoty!
Ale nadajmy sens temu by można było łatwiej sprzedać stare uzbrojenie i nie za ułamek jego ceny.
"All strange and terrible events are welcome, but comforts we despise. My honour was not yielded, but conquered merely. I will not be triumphed over."