Q&A do edycji Nandan - Wersja do druku +- Post Nuclear World - The Dark Souls of PBFs (https://pnwpbf.eu) +-- Dział: Szermierka bagnetem (https://pnwpbf.eu/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Rozmowy o grze (https://pnwpbf.eu/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Q&A do edycji Nandan (/showthread.php?tid=1007) |
RE: Q&A do edycji Nandan - prehi - 2021-12-11 (2021-12-11, 14:09)Richtus napisał(a):Cytat:Wojska lądowe I: +3 postępu badań technologii z wojsk lądowych, najbliższy koszt zwiększenia umiejętności generałowi -30 K+ oraz możemy dodać albo usunąć jedną doktrynę dotyczącą wojsk lądowychW przypadku wydania 2 PP w większości wypadków mamy efekt pojedynczego PP wzmocniony o podniesienia poziomu umiejętności ZNa. W lotnictwie tak nie jest, brakuje "jw.". Czy tak ma być? Nie. ma być z jw. Poprawiam i tak jest. RE: Q&A do edycji Nandan - Verlax - 2021-12-12 Pytanie, może to już było, ale chcę się upewnić, jeśli budujemy strukturę kulturową, to czy mogę potem w kolejnej turze zamiast budować nową strukturę kulturową ulepszyć starą? Koszt finansowy ten sam, po prostu chodzi o to czy jak już raz postawimy strukturę kulturalną to jej siła będzie taka sama do końca gry i nie ma możliwości jej ulepszyć - i w rezultacie czy jesteśmy zmuszeni zawsze budować nowe struktury kulturalne? RE: Q&A do edycji Nandan - prehi - 2021-12-12 (2021-12-12, 19:25)Verlax napisał(a): Pytanie, może to już było, ale chcę się upewnić, jeśli budujemy strukturę kulturową, to czy mogę potem w kolejnej turze zamiast budować nową strukturę kulturową ulepszyć starą? Koszt finansowy ten sam, po prostu chodzi o to czy jak już raz postawimy strukturę kulturalną to jej siła będzie taka sama do końca gry i nie ma możliwości jej ulepszyć - i w rezultacie czy jesteśmy zmuszeni zawsze budować nowe struktury kulturalne? Możesz ulepszyć, ale muszą być jasne fabularne możliwości. Na przykład jak ktoś postawił pomnik jako strukturę, albo postawił kompletną i rozbudowaną operę, to argument "no, dałem złocony dach" nie będzie przyjęty. Tzn. kasę zabiorę, ale to tyle. RE: Q&A do edycji Nandan - Troll - 2021-12-17 1. Jest gracz A i B. Gracz B ma armię która jest okrążona w paru prowach przy morzu ale kontroluje port. Ma 80% wymaganego zaopatrzenia do przeżycia tury. Gracz A wysyła do niej zaopatrzenie. Zaopatrzenie dochodzi niezatopione drogą morską. Czy zaopatrzenie trafia do tej armii w turze X czy X+1? RE: Q&A do edycji Nandan - prehi - 2021-12-17 (2021-12-17, 22:14)Troll napisał(a): 1. Jest gracz A i B. Gracz B ma armię która jest okrążona w paru prowach przy morzu ale kontroluje port. Ma 80% wymaganego zaopatrzenia do przeżycia tury. Gracz A wysyła do niej zaopatrzenie. Zaopatrzenie dochodzi niezatopione drogą morską. Czy zaopatrzenie trafia do tej armii w turze X czy X+1? X RE: Q&A do edycji Nandan - Troll - 2021-12-17 (2021-12-17, 22:10)prehi napisał(a): A ropa? i Paliwo? Nie rozumiem. Jeśli posiadał drogą zakupu to musiał nabyć w X-1 aby mieć na X, tak? I wtedy paliwo jest na X+1? RE: Q&A do edycji Nandan - prehi - 2021-12-17 (2021-12-17, 22:17)Troll napisał(a):(2021-12-17, 22:10)prehi napisał(a): A ropa? i Paliwo? To idź i się nad tym zastanów w cichości. Ogłoszenia dotyczyły handlu ropą i płynącą z tego produkcją paliwa. Zaopatrzenie i paliwo idzie na prawach DP. ...kolejne czepianie się słówek i masz bana na 24h. RE: Q&A do edycji Nandan - Richtus - 2021-12-27 Cytat:Samoloty transportowe służą - uwaga! - do transportu wojska, pasażerów i towarów. Są nieuzbrojone. Mają taki sam zasięg jak najwyższej generacji posiadanej przez gracza bombowce strategiczne. Cytat:Specjalizowane konstrukcje lotnicze (I) - pozwala tworzyć myśliwce przechwytujące i ciężkie oraz bombowce strategiczne - trudność: 20 Jeśli nie posiadam technologii "specjalizowane konstrukcje lotnicze" i co za tym idzie nie mam bombowców strategicznych ale mam tech lotnictwa pozwalający mi np. budować bombowce IV, to jaki zasięg mają moje ST? Taki jak bIVstr, żaden, czy jeszcze inaczej? RE: Q&A do edycji Nandan - prehi - 2021-12-27 (2021-12-27, 01:09)Richtus napisał(a):Cytat:Samoloty transportowe służą - uwaga! - do transportu wojska, pasażerów i towarów. Są nieuzbrojone. Mają taki sam zasięg jak najwyższej generacji posiadanej przez gracza bombowce strategiczne. Jak możesz robić bombowce IV, to jak bIVstr. Jeśli nie umiesz robić żadnych bombowców, to jak bIstr. RE: Q&A do edycji Nandan - Fanatyk - 2021-12-27 Nie wiem czy było bo nie czytałem. Czy jeżeli postawiłem centrum w tej turze to wliczam je do budżetu? Bo jeżeli chodzi o PP to zawsze jest to instant no ale tam są też inne opcje finansowania. |