Liczba postów: 1266
Liczba wątków: 72
Cytat:Rozwój infrastruktury - -2 mln $ koszt budowy wszystkich struktur LUB -1 mln $ kosztu prowincji traktu lub linii umocnień lub twierdzy - w obu wypadkach natychmiastowo,
Zmiana "LUB" - jak i kiedy się odbywa? Płacimy 10KP jak za zmianę polityki?
Liczba postów: 7542
Liczba wątków: 286
(2024-05-18, 20:00)Milord napisał(a): Cytat:Rozwój infrastruktury - -2 mln $ koszt budowy wszystkich struktur LUB -1 mln $ kosztu prowincji traktu lub linii umocnień lub twierdzy - w obu wypadkach natychmiastowo,
Zmiana "LUB" - jak i kiedy się odbywa? Płacimy 10KP jak za zmianę polityki?
Było, zamykać Milorda (w pierdlu) za nie używanie szukajki!
https://pnwpbf.eu/showthread.php?tid=190...7#pid27277
i respons:
https://pnwpbf.eu/showthread.php?tid=190...0#pid27280
Liczba postów: 1266
Liczba wątków: 72
FYI, komuś może pomóc lub zapobiec nieświadomym wałkom (pozdrawiam świadomych wałkarzy) jeśli użyjecie skrótu do wycinania (CTRL+X) do wycięcia komórki z jakimś działaniem arkusz potrafi się zbuggować i nie liczyć potem tej komórki - technicznie psuje to referencje w formułach dla tej komórki w ukrytych komórkach. Ja nie wiedziałem i dziwiłem się co mi nie działa i co ja taki bogaty.
(2024-05-29, 10:59)Milord napisał(a): FYI, komuś może pomóc lub zapobiec nieświadomym wałkom (pozdrawiam świadomych wałkarzy) jeśli użyjecie skrótu do wycinania (CTRL+X) do wycięcia komórki z jakimś działaniem arkusz potrafi się zbuggować i nie liczyć potem tej komórki - technicznie psuje to referencje w formułach dla tej komórki w ukrytych komórkach. Ja nie wiedziałem i dziwiłem się co mi nie działa i co ja taki bogaty.
...bo z tym arkuszem same problemy! (ja nie używam :p )
Nie jest to określone w szablonie (chyba...), ale czy szlaki vel trakty mają być zaznaczone w informacjach ogólnych?
Nie żeby coś, ale cenna informacja białego wywiadu
Liczba postów: 2816
Liczba wątków: 159
Będą eksponowane jako cechy.
upewniając się, bo wiem że niektórzy już mogą robić takie brzydkie rzeczy jak zbrojenia... fragment z niezbędnika, skoro jest skopiowany z mojego, jest podtrzymany? ^^
Cytat:Pociągi pancerne - Pociągiem pancernym jest każdy panc0 lub jednostka pancerna wyższej generacji zbudowana jako oddział pociągów pancernych (pancXciuch). Pociągi pancerne nie mogą “zmieniać” specjalizacji - panc0 może być zmodernizowany tylko do pancXciuch. Oddziały “ciuch” to coraz nowocześniejsze (później spalinowe, a nie parowe) pociągi, wyposażone też np. w artylerię przeciwlotniczą.
podkreśliłem istotną rzecz ;]
Liczba postów: 1502
Liczba wątków: 118
Gdzie w arkuszu (i trochę w budżecie) wpisujemy dochód z okupowanych prowincji?
Wydaje mi się, że każde 1 okupowane WP można wpisać jako 0,5 WP do arkusza i powinno być git.