2021-05-17, 20:16
To tak. na discordzie napisałem bo tu wrzucę. na szybko, zanim znowu wywali mi korki.
+ wojsko... cóż, na PNW JEST artyleria. dywizja piechoty.
skład dywizji piechoty '39 WP:
wyboldowałem to, o co zawsze burają gracze hurr piechota granatami czołgi durr.
co do CAS, to tak od lat '50 standardem CAS na świecie są śmigłowce, a teraz też drony. czyli tak jakby większość drzewka technologicznego PNW.
Na Nandan to już w ogóle będzie kosmos () i śmigłowce /drony > bombowce gdy chodzi o close air support.
Przy czym, ja jestem wielkim zwolennikiem brygad zamiast dywizji, ale po tym jak mój ostatni pomysł tegoż został spuszczony w klozecie, wstrzymuję się z myśleniem o nim.
Doświadczenie wojska tylko pod warunkiem że znajdzie się osobny MG na sprawdzanie czy nikt nie oszukał na tym
Cytat:... za dużo, za skomplikowane, dużo tekstu zmieniającego coś co działa
ja też jestem za zmianami ustrojów, ale mniej cyferek, więcej fluffu.
brak gotowych modeli, bo i tak będą na nie srać (i słusznie)
zmniejszyć brak balansu między cp i leseferyzmem
a nie robienie kolejnej nowej mechaniki do przetestowania że chujowa i co trzeba zmienić
wywiad - kurwa, deklarowałem się jako mg do kolejnej edycji i jak to widzę to mnie chuj jasny strzela jakbym miał to sprawdzać
+ wojsko... cóż, na PNW JEST artyleria. dywizja piechoty.
skład dywizji piechoty '39 WP:
Cytat:
- 515 oficerów
- 15 977 podoficerów i szeregowych
- 320 rkm
- 34 lkm
- 124 ckm
- 92-90 kb ppanc
- 81 granatników 46 mm
- 20 moździerzy 81 mm
- 27 armat ppanc 37 mm
- 4 armaty plot 40 mm
- 6 armat piechoty 75 mm
- 24 lub 12 armat polowych 75 mm
- 12 lub 24 haubic 100 mm
- 3 armaty 105 mm
- 3 haubice 155 mm
- 6939 koni
- 76 samochodów
- 28 radiostacji
wyboldowałem to, o co zawsze burają gracze hurr piechota granatami czołgi durr.
co do CAS, to tak od lat '50 standardem CAS na świecie są śmigłowce, a teraz też drony. czyli tak jakby większość drzewka technologicznego PNW.
Na Nandan to już w ogóle będzie kosmos () i śmigłowce /drony > bombowce gdy chodzi o close air support.
Przy czym, ja jestem wielkim zwolennikiem brygad zamiast dywizji, ale po tym jak mój ostatni pomysł tegoż został spuszczony w klozecie, wstrzymuję się z myśleniem o nim.
Doświadczenie wojska tylko pod warunkiem że znajdzie się osobny MG na sprawdzanie czy nikt nie oszukał na tym