2021-11-04, 13:53
2200
Dzisiaj o godzinie 09:00 odbyła się wspólna konferencja prasowa MSZ i MSW na której Mikhail Dolonin (MSZ) ogłosił że:
Kryzys dyplomatyczny został zażegnany. Helganie wypuścili Niemców przebywających na terenie naszej ambasady, pierwsi z nich już wylądowali we Wladynandańsku. Imperium Helgan wycofało się z oblężenia ambasady i mamy już z nią normalny kontakt, elektryczność i dostęp do wody zostały przywrócone. Wojskowe samoloty transportowe właśnie szykują się do startu po resztę Niemców, a co do pracowników ambasady - rząd podjął decyzję o tym iż pozostaną tam do roku 2202 z powodu posiadania największego doświadczenia w negocjacjach z Helganami, co w przyszłości może przydać się choćby w ramach Organizacji Narodów Zjednoczonych.
MSW Yuri Andrupowicz dodał iż w roku 2201 powstanie okrąg autonomiczny dla Niemców, zgodnie z tradycjami zostanie on nazwany Autonomicznym Okręgiem Niemców Nadwołżańskich.*
//Albo dziś przed 16 albo w nocy, albo jutro w południe wrzucę full mapę swojego kraju z podziałem na okręgi autonomiczne, bo póki co byłem leniuszkiem ale chciałbym w sumie uwinąć się przed 2201
*Nie wydaję na to KP bo i tak 1/4 mojego kraju to nie są Rosjanie i posiadają własne okręgi autonomiczne (patrz - Nowa Warszawa, region Polaków), a Niemcom przypadnie zadupna prowka z 0 WP więc mam nadzieję na brak kontrowersji...