2022-03-17, 00:20
2206
W ciągu ostatnich dni "Kurczak po Azylsku" zaczął robić furorę w kraju a ogłoszenie wyników jury podczas Targów Podniebienia wywołało niemalże modę na proste, domowe gotowanie. Dany nurt podchwycił Rordon Gamsey - kucharz witany przez tłumy gdy uroczyście zaprezentował Złoty Widelec zdobyty na targach - otwierając własną szkołę gotowania od podstaw. Oczywiście nie była to pierwsza (czy jedyna) tego typu placówka, acz wyróżniała się nie tylko sławą założyciela, ale również jego częstych wizyt i dość dosadnych komentarzy na temat prezentowanych potraw. Po (najczęściej słusznym) opieprzu ten nie spoczywał na laurach a każde danie wraz z domorosłym kucharzem starał się przerodzić w coś nowego przekazując swoje nauki i szerokie doświadczenie przy okazji tworząc coś nowego i niezwykłego. Choć i od tego bywają wyjątki. Ponoć człowiek, który zaprezentował połączenie placka ziemniaczanego i majonezu dokonał aktu defenestracji.
Mimo tego incydentu... lokalną sieć społecznościową zaczęły zapychać zdjęcia niezwykłych potraw i poradników.
//Struktura kulturalna:
Szkoła kucharzenia Rordon'a Gamsey'a - +1K+ - w ramach zakończenia smacznych targów
W ciągu ostatnich dni "Kurczak po Azylsku" zaczął robić furorę w kraju a ogłoszenie wyników jury podczas Targów Podniebienia wywołało niemalże modę na proste, domowe gotowanie. Dany nurt podchwycił Rordon Gamsey - kucharz witany przez tłumy gdy uroczyście zaprezentował Złoty Widelec zdobyty na targach - otwierając własną szkołę gotowania od podstaw. Oczywiście nie była to pierwsza (czy jedyna) tego typu placówka, acz wyróżniała się nie tylko sławą założyciela, ale również jego częstych wizyt i dość dosadnych komentarzy na temat prezentowanych potraw. Po (najczęściej słusznym) opieprzu ten nie spoczywał na laurach a każde danie wraz z domorosłym kucharzem starał się przerodzić w coś nowego przekazując swoje nauki i szerokie doświadczenie przy okazji tworząc coś nowego i niezwykłego. Choć i od tego bywają wyjątki. Ponoć człowiek, który zaprezentował połączenie placka ziemniaczanego i majonezu dokonał aktu defenestracji.
Mimo tego incydentu... lokalną sieć społecznościową zaczęły zapychać zdjęcia niezwykłych potraw i poradników.
//Struktura kulturalna:
Szkoła kucharzenia Rordon'a Gamsey'a - +1K+ - w ramach zakończenia smacznych targów