2023-02-19, 01:36
W turze 4 (10004) podnosimy sobie liczbę ludności.
Należy to zrobić jako pierwszy, absolutnie pierwszy post na TFie - traktuję to jako warunek do pisania pozytywnych odpowiedzi na wydarzenia i dawania odpisów na pytania w MG. A odpisy będę dawać, więc będą wyłącznie negatywne efekty.
A nawet dam -1 staba za każdy inny post w wydarzeniach / tajnych wydarzeniach.
W Tajnych Wydarzeniach, wrzucamy:
oczywiście, <> należy wypełnić odpowiednimi wartościami. Mod1, mod2... - oznacza modyfikatory z eventów, cech populacji itp. Jak nie masz/nie dostałeś, pomijasz, tak jak brak modyfikatora z medycyny.
Wyboldowałem to, co jest efektem wyłącznie na teraz, bo mam taką fantazję nagradzania. Wyboldowane bierzemy pod uwagę zawsze, gdy reputacja jest ujemna - też. Liczy się reputacja na początek 10004, z ostatnimi działającymi postami "10003/10004".
Należy to zrobić jako pierwszy, absolutnie pierwszy post na TFie - traktuję to jako warunek do pisania pozytywnych odpowiedzi na wydarzenia i dawania odpisów na pytania w MG. A odpisy będę dawać, więc będą wyłącznie negatywne efekty.
A nawet dam -1 staba za każdy inny post w wydarzeniach / tajnych wydarzeniach.
W Tajnych Wydarzeniach, wrzucamy:
Cytat: napisał(a):Przyrost ludności w roku 10004:
Ludność w końcówce roku 10003: <wartość ludności włącznie z kolonizacją w końcówce roku 10003>
Procentowy przyrost ludności w 10004: <modyfikator z zamożności> + <modyfikator z poziomu medycyny> + <mod1> +<mod2> +...
<wypisujemy za jakie eventy/cechy są poszczególne mod1, mod2...>
Ludność na początku roku 10004: <Ludność w końcówce roku 10003> + <Ludność w końcówce roku 10003> x <Procentowy przyrost ludności w 10004> + 100k x <poziom reputacji kraju>
Jeśli z łącznego przyrostu ludności z niniejszego posta uzyskaliśmy co najmniej 1 mln ludności, za każdy tak uzyskany pełny milion ludności w budżecie 10004 masz specjalny dochód +2mln $, +1K+.
oczywiście, <> należy wypełnić odpowiednimi wartościami. Mod1, mod2... - oznacza modyfikatory z eventów, cech populacji itp. Jak nie masz/nie dostałeś, pomijasz, tak jak brak modyfikatora z medycyny.
Wyboldowałem to, co jest efektem wyłącznie na teraz, bo mam taką fantazję nagradzania. Wyboldowane bierzemy pod uwagę zawsze, gdy reputacja jest ujemna - też. Liczy się reputacja na początek 10004, z ostatnimi działającymi postami "10003/10004".