2023-02-23, 00:01
Z uwagi na to że gdzieniegdzie gracze stosują dziwny zapis, jakoby punkty nadmiarowe w technologiach przechodziły na "kolejne badanie w tej technologii".
Technicznie, przechodzą na kolejne badanie w tym slocie:
Nie czepiam się o numerki slotów, ale, najkrócej rzecz ujmując, bonus "z przejścia" musi być użyty w przyszłej turze, inaczej w tym slocie będzie coś już budowane i overflow przepadnie. Wyjątkiem jest, jak tracisz w międzyczasie slota, wtedy coś może być zmagazynowane - ale musi być użyte toto zmagazynowane gdy tylko go odzyskasz.
...mam jednodniowy urlop i już szedłem spać, ale mnie natchnął PNWoholizm.
Technicznie, przechodzą na kolejne badanie w tym slocie:
Cytat:Nadmiarowy postęp nauki z jednego slota ze zbadaną technologią może przejść na noworozpoczęte badania w tym slocie w turze następnej, o ile nowe badanie będzie dotyczyło tej samej dziedziny technologii [jeśli nie jest to możliwe, nadmiarowy postęp przepada].
Nie czepiam się o numerki slotów, ale, najkrócej rzecz ujmując, bonus "z przejścia" musi być użyty w przyszłej turze, inaczej w tym slocie będzie coś już budowane i overflow przepadnie. Wyjątkiem jest, jak tracisz w międzyczasie slota, wtedy coś może być zmagazynowane - ale musi być użyte toto zmagazynowane gdy tylko go odzyskasz.
...mam jednodniowy urlop i już szedłem spać, ale mnie natchnął PNWoholizm.