2020-05-31, 13:22
Te "zmiany" to bardziej uzupełnienie tego jak to miało być, a czego nie dopieściłem do startu. Boost do nauki ma zagwartantować nam evangeliony i atomówki.
Inwestycja w mieszkalnictwo dotyczy tylko jednej prowki, może się zdarzyć, że dwóch wyjątkowo zdesperowanych graczy przez dwie tury będą inwestować w jednego prowa... wtedy mają konflikt graniczny o prowa 8 WP.
W tej turze bez przyłączania prowów przez mieszkalnictwo za prośbą Prehiego i Legiona! (Myślę, że są bardziej opłacalne sposoby wykorzystania KP na ten moment.
Jeżeli dwóch graczy osiągnie 10 punktów wpływów w kraju NPC w jednej turze to mamy wojnę domową.
Inwestycja w opiekę zdrowotną się kumuluje.
Reformy gospodarcze tylko dla lesseferystów i keynesistów.
Inwestować badania można raz na turę (jak każdą inną inwestycję), ale możemy rushować jednego wybranego techa.
Stopniować kosztów przekazania planów nie chcę, bo niepotrzebna komplikacja.
Bonus z planów jest aż do zbadania.
@Milord, to zależy od tego czy Ric Olie zasili siły Rrepubliki.
Inwestycja w mieszkalnictwo dotyczy tylko jednej prowki, może się zdarzyć, że dwóch wyjątkowo zdesperowanych graczy przez dwie tury będą inwestować w jednego prowa... wtedy mają konflikt graniczny o prowa 8 WP.
W tej turze bez przyłączania prowów przez mieszkalnictwo za prośbą Prehiego i Legiona! (Myślę, że są bardziej opłacalne sposoby wykorzystania KP na ten moment.
Jeżeli dwóch graczy osiągnie 10 punktów wpływów w kraju NPC w jednej turze to mamy wojnę domową.
Inwestycja w opiekę zdrowotną się kumuluje.
Reformy gospodarcze tylko dla lesseferystów i keynesistów.
Inwestować badania można raz na turę (jak każdą inną inwestycję), ale możemy rushować jednego wybranego techa.
Stopniować kosztów przekazania planów nie chcę, bo niepotrzebna komplikacja.
Bonus z planów jest aż do zbadania.
@Milord, to zależy od tego czy Ric Olie zasili siły Rrepubliki.