2024-02-02, 04:35
Hej!
Wydaje mi się, że kto chciał ten już zdążył się wypowiedzieć w temacie zmian w zasadach w związku z tym wrzucam pakiet aktualizacji:
Planuję wrzucić rekrutację jakoś za 3 dni.
Wydaje mi się, że kto chciał ten już zdążył się wypowiedzieć w temacie zmian w zasadach w związku z tym wrzucam pakiet aktualizacji:
- Obniżamy zapotrzebowanie na DP z uwagi na zamożność o 1 dla wszystkich poziomów zamożności, żeby nie zniechęcać graczy w early game nadmierną biedą.
- Na poziomie zamożności "średniozamożni" dostajemy +1 slot naukowy, żeby nie spowalniać rozwoju naukowego względem poprzedniej edycji.
- W związku z brakiem mechanicznej możliwości generowania paliwa w slotach zmniejszamy ilość paliwa zżeranego przez populację na wyższych poziomach zamożności o połowę, żeby podnoszenie zamożności nie było nieopłacalne.
- Leseferyzm nie nakłada na gracza obowiązku pamiętania o tym, że musi dopłacać dodatkowy 1 mln$ przy przeszkalaniu wojska ze sprzętu.
- Znika technologia "Aerodyny" - chcemy trochę szybciej przejść z epoki sterowców do ery samolotów. W szczególności nie chcemy żeby "Lotnictwo II" wchodziło do użycia kiedy już wszyscy dawno biegają piechotą III generacji.
- Tech "Mobilizacja" może nam zaoszczędzić sporo kasy, tak więc żeby za bardzo nie utrudniać do niego dostępu, zmniejszamy jego wymogi - zamiast 2 techów (kolej i telegraf), będzie wymagał tylko dowolnego spośród tych dwóch.
- Niezbędniki jednak zostały bez większych zmian.
- Dorzuciłem do zasad regułki budżetowe i DLC "Kopalnie, jaskinie i podziemia", proszę dać znać czy w tym ostatnim wszystko jest jasne.
Planuję wrzucić rekrutację jakoś za 3 dni.