Wydarzenia
[Obrazek: dae33cbe1fe1f.png]
2135
WYBORY DO RZĄDU NARODOWEGO
Rządzący Kuomintang ma za sobą lata sukcesów: Republika Chińska ma największą populację w Azji, nasza gospodarka jest w ścisłej czołówce, a siły zbrojne utrzymują pod bronią niemal pół miliona ludzi. Niemniej z uwagi na wyraźne podupadanie rządu nankińskiego, cała odpowiedzialność za szerzenie idei republikańskiej w Chinach spadnie niebawem na barki stolicy wojennej w Chongqingu. Wyzwaniem w polityce wewnętrznej będzie z pewnością podniesienie poziomu życia naszych obywateli, dlatego urzędujący do tej pory premier Jiang Wingwei nie zamierza ponownie obejmować stanowiska Szefa Rządu, rekomendując godną następczynię:

[Obrazek: 99cf658a7e61e.png]

Song Yechang to młoda, ale niezwykle zdolna i ambitna architektka, specjalizująca się w branży budowlanej związanej z przemysłem zbrojeniowym. W Kuomintangu nosiła przez jakiś czas teczkę za Jiangiem Wingwei, ale szybko okazało się, że partyjne rozgrywki polityczne nie leżą w jej zainteresowaniu. Jej żywiołem było projektowanie nowych fabryk, a dziełem życia budowa Centrum Zbrojeniowego w Chongquingu, które właśnie rozpoczęło swoje funkcjonowanie. Song będzie łagodną, ale niezwykle konkretną twarzą kampanii Kuomintangu w tym roku, by partia rządząca nie kojarzyła się Chińczykom tylko z podstarzałymi panami w mundurach. Pierwszą i najważniejszą obietnicą wyborczą kandydatki na nowego szefa rządu będzie podjęcie intensywnych działań, by społeczeństwo Republiki Chińskiej awansowało w końcu do poziomu zamożności odpowiadającego naszym ambicjom.

[Obrazek: e5bd0b428d41e.jpg]

Song Yechang przyłapana po godzinach pracy na plażingu nad brzegiem Jangcy
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Wydarzenia - przez el roberto - 2025-09-14, 12:14
RE: Wydarzenia - przez el roberto - 2025-09-18, 12:31
RE: Wydarzenia - przez el roberto - 2025-09-24, 20:32
RE: Wydarzenia - przez el roberto - 2025-09-30, 22:18
RE: Wydarzenia - przez el roberto - 2025-10-07, 20:25
RE: Wydarzenia - przez el roberto - 2025-10-16, 11:59
RE: Wydarzenia - przez VegetaZen - 2025-10-18, 21:03
RE: Wydarzenia - przez el roberto - 2025-10-18, 21:33