Rozgłośnie wysp
2136

[Obrazek: I8Z4vXr.png]
Cytat:
Nie wiem jak wam, ale liczę, że przedłużające się debaty o odwołanie Losi Huan w końcu dociągną trwają końca. Co tu mówić więcej. Nie dopięła swego a złoża Bengalskie jak spoczywają na dnie morza, tak zostają nie ruszone. Śledziłem komisje śledcze - i poleca je zamiast kabaretów. Ostatnie przesłuchanie było o defraudacji dziesiątek milionów Yuanów. TAK! Dziesiątek! Pan Płaci! Pani Płaci! Ja Płace! Zamiast wdzięczność, po drugiej stronie morza wyhodowaliśmy sobie pazerną pijawkę, która przy pierwszej okazji podbiła stawkę. I pomyśleć, że ugościliśmy tylu Bengalskich pracowników na godnych warunkach... Choć to nie najlepsze, Losi w ramach ratowania twarzy wspominała o ew. rozwiązaniu podmorskich kopalń. Skoro nie chcą na powierzchni. W sumie... taka kopalnia to większy przydomowy batyskaf, nie?
Tymczasem na północy nasi sąsiedzi postanowili się pokłócić z kontynentem. A przynajmniej grupą Państw, z których ciężko ustalić które mogą być tymi prawdziwymi chinami (choć lider jest jeden) Tak czy inaczej słowa słowami, deklaracje deklaracjami, a statki chyba tego nie zauważyły i tak dalej płyną. Ciekawe tylko czy w Singapurze zdążyli zabezpieczyć się w odpowiednie zapasy herbaty nim ta cała draka się zakończy. 
Nam się za to nie skończą surowce, a sądząc po ostatnich odkryciach, do mody wraca szkło uranowe. Może nie widzicie Państwo, lecz teraz popielniczka ładnie połyskuje w odcieniach zieleni. W sumie gdzie nie spojrzeć, ogłaszają znalezienie nowych złóż. Więc pewnie starczy nie tylko na takie piękne elementy, ale i na wysyłkę na północ. Są tacy co za świecący kamyk zapłacą krocie. Ceny na rynku szaleją do tego stopnia, że podobnie jak wy, w weekend zakładam kask, biorę miernik w dłoń i lecę w góry. IIIIIIHA!

Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Rozgłośnie wysp - przez Enter - 2025-10-14, 19:24
RE: Rozgłośnie wysp - przez Enter - 2025-10-21, 21:49
RE: Rozgłośnie wysp - przez Enter - 2025-10-28, 20:11