2702 rok
Afra Złotousta by pokazać ludziom, że jest bezpiecznie w Grung Agrilebaz, przeprowadziła się wraz z rodziną do dzielnicy mieszkalnej przy jednej z wysuniętych kopalni. Dodatkowo w telewizji wyemitowano materiały jak Afra wyprowadza swoje trzy koty: Frędzelka, Pryhika i Kłębuszka w terenie przygranicznym.
Na zdjęciu widać Afrę Złotoustą wyprowadzającą Pryhika na spacer
Wypowiedź podczas jednego ze spacerów naszej Pani Prezydent przedstawia sytuację w punkt:
Cytat:Drodzy krajanie!
Obiecuję Wam, że jesteście bezpieczni i Wasze życie nie musi się zmieniać przez dyktatora, z którym niestety nasze państwo graniczy. Liczymy na szybki powrót do normalności i naszego sąsiada i naszych relacji. Do tego czasu jednak zapewniamy Wam i wszystkim obywatelom bezpieczeństwo.Na moją wyraźną prośbę skierowano w ten rejon dodatkowe siły, które bez problemów odeprą każdy wyimaginowany atak ZSRR.
Księstwa Graniczne dysponują zaawansowaną i liczebną armią, która bez problemu sprosta zacofanej i technologicznie ułomnej armii ZSRR. Jednak by wzmocnić nasze pozycje i poczuć bezpieczeństwo bezpośrednio, dziś ja Afra Złotousta wkopuję pierwszą łopatę pod budowę zawansowanej linii fortyfikacyjnej, która wytrzyma napór kilkukrotnie liczebniejszego wroga.A przypominam wszystkim, że Księstwa Graniczne dysponują liczniejszym wojskiem i znacznie większą populacją niż ZSRR.
Wszystko jest po naszej stronie, ale to nie My jesteśmy agresorem i prowodyrem tego konfliktu, a ZSRR, które planowało zdyskredytować mnie i nasz rząd.Jednak, co pokazują media na całym świecie im się to nie udało, a wręcz odwrotnie, bo spowodowali, że teraz ZSRR jest warmongerem, czyli podżegaczem wojennym oraz kojarzy się wszystkim z chaosem dyplomatycznym.
By zadośćuczynić wszystkim pracownikom i ich rodzinom zamieszkującym Grung Agrilebaz stworzyłam fundusz wspierający w wysokości 2 mln, który będzie działał na rzecz rozbitych rodzin i przywrócenia stanu poprzedniego. Każdy z wyżej wymienionych może starać się o wsparcie, a wystarczy tylko złożyć prosty wniosek. Jednak wsparciem docelowym jest czasowa podwyżka dla pracowników sektora wydobywczego, która została wprowadzona jeszcze w tym roku. Czekamy tylko na niewątpliwą akceptacje parlamentu i 10 mln zostanie przeznaczone na wzrost wynagrodzeń w tym roku dla wszystkich pracowników sektora wydobywczego w prowincji Grung Agrilebaz.
Na koniec zapewniam wszystkich, że dołożę wszelkich starań by zakończyć ten konflikt i jeszcze w tym roku postaram się spotkać bezpośrednio z Rob. S. Pierre’m.
//szczegóły na TF.