2024-05-11, 11:49
Proszę dopisać do zasad ze rzeki to akweny bo to ni waca nie wynika.
Q&A edycja Śródziemie 2.0
|
2024-05-11, 11:49
Proszę dopisać do zasad ze rzeki to akweny bo to ni waca nie wynika.
2024-05-11, 18:51
Koszt naprawy okrętów lekko uszkodzonych zostaje taki, jak zawsze wstawiałem pod wojnami, ale nie było (również) nigdy wpisane do zasad?
Rzeki doszły do zasady, koszty napraw do cennika.
2024-05-12, 14:39
Skoro jesteśmy przy rzekach - padłem ofiarą efektu Mandeli, bo wydawało mi się, że lotniskowce i pancerniki (i zanurzone okręty podwodne) nie mogły pływać po rzekach, a nigdzie tego nie widzę. Jedyna wzmianka o tym jest chyba tylko w niezbędniku wojsk z Nandanu.
2024-05-13, 09:04
Proszę dopytywać indywidualnie, do źródeł rzeki na pewno nie dopłyną.
2024-05-16, 10:29
Cytat:Przyrost naturalny - co 4 tury gry aktualizujemy ludność o przyrost naturalny, równocześnie przeliczamy maksymalną siłę ludzką w oparciu o nową wartość. Bazowo zależy on od zamożności społeczeństwa. Może być modyfikowany przez cechy społeczeństwa i technologie (uwaga! modyfikacje traktujemy jako zmianę w punktach procentowych). Wartości bazowe: Coś mi świta, że we wcześniejszych edycjach (na Nandanie?) siła ludzka była zerowana co przyrost naturalny. Dalej będzie to działać w tej edycji, czy to było tylko na potrzeby tamtej edycji i w obecnej po prostu będziemy przeliczać?
2024-05-16, 10:32
(2024-05-16, 10:29)Milord napisał(a):Cytat:Przyrost naturalny - co 4 tury gry aktualizujemy ludność o przyrost naturalny, równocześnie przeliczamy maksymalną siłę ludzką w oparciu o nową wartość. Bazowo zależy on od zamożności społeczeństwa. Może być modyfikowany przez cechy społeczeństwa i technologie (uwaga! modyfikacje traktujemy jako zmianę w punktach procentowych). Wartości bazowe: ...Jak zerowana? Zawsze ( na pewni w ostatnich dwóch edycjach) miała być przeliczana, jeśli miałeś zerowaną zużytą siłę ludzką to znaczy że jakimś sposobem nie wychwyciłem Ci błędu w budżecie
2024-05-16, 23:32
Aż sprawdziłem budżety Milorda z Nandanu i nic nie zerował xD
W każdym razie: nie, siła ludzka się nie zeruje co przyrost naturalny.
2024-05-17, 15:28
W niektórych NPCach jest zapisane:
Cytat:Posiadania 10 punktów wpływu gwarantuje: Czy gracz ma to samodzielnie podawać czy jest jakoś naliczane awtomatycznie?
2024-05-17, 23:00
Gracz powinien samodzielnie to wpisywać do zmian wpływów.
...tak, można już donosić na kolegów. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|