kulinaria
#1
Witam, oto przepis na sernik.

Przepis jest na blaszkę o średnicy 20 cm, wychodzi 8 porcji:

Spód:
- 25 g płatków górskich
- 40 g otrąb pszennych
- 1 banan (u mnie 85g)
- 1 łyżka kakao
Masa serowa:
- 250 g twarogu chudego
- 200 g jogurtu naturalnego
- 10 g wiórków kokosowych
- 2 jajka
- 1 budyń waniliowy bez cukru
- 4 łyżki słodzika (erytrol/ksylitol/do wyboru)

1. Zaczynam od spodu, trzeba zblendować wszystkie składniki i wyłożyć na spód blaszki ugniatając łyżką.
2. Oddzielam białka od żółtek. Białka trzeba teraz ubić na sztywno (polecam dodać przy tym szczyptę soli, będą trwalsze).
[spoiler]
Spoko nie rezygnuję, ale mam nadzieję że ktoś tak pomyślał X D
[/spoiler] Pozostałe składniki blendujemy na gładką masę, następnie powoli dodajemy ją do ubitych białek i mieszamy.
3. Gdy wszystko się połączy, wlewamy do blaszki i pieczemy 35-40 min w 180°, grzanie góra-dół.
Smacznego
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
kulinaria - przez Troll - 2020-05-21, 14:33
RE: kulinaria - przez Andre - 2020-05-21, 15:00
RE: kulinaria - przez Akan73 - 2020-05-21, 15:01
RE: kulinaria - przez Vive - 2020-05-21, 15:05
RE: kulinaria - przez Milord - 2020-05-21, 15:19
RE: kulinaria - przez Andre - 2020-05-21, 16:41
RE: kulinaria - przez Milord - 2020-05-21, 16:44
RE: kulinaria - przez Andre - 2020-05-21, 18:03
RE: kulinaria - przez Milord - 2020-05-21, 18:41
RE: kulinaria - przez Andre - 2020-05-21, 19:03
RE: kulinaria - przez Casimir - 2020-05-24, 00:20