2023-08-26, 00:55
W turze 8 (10008) podnosimy sobie liczbę ludności.
Należy to zrobić jako pierwszy, absolutnie pierwszy post na TFie - traktuję to jako warunek do pisania pozytywnych odpowiedzi na wydarzenia i dawania odpisów na pytania w MG. A odpisy będę dawać, więc będą wyłącznie negatywne efekty.
A nawet dam -1 staba za każdy inny post w wydarzeniach / tajnych wydarzeniach.
W Tajnych Wydarzeniach, wrzucamy:
oczywiście, <> należy wypełnić odpowiednimi wartościami. Mod1, mod2... - oznacza modyfikatory z eventów, cech populacji itp. Jak nie masz/nie dostałeś, pomijasz, tak jak brak modyfikatora z medycyny.
Wyboldowałem to, co jest efektem wyłącznie na teraz, bo mam taką fantazję nagradzania. Wyboldowane bierzemy pod uwagę zawsze, gdy reputacja jest ujemna - też. Liczy się stabilność na początek 10008, z ostatnimi działającymi postami "10007/10008".
[Verlax, pamiętam o Tobie. Ty czekasz z tym postem aż wrzucę Ci posta na którego czekasz i mimo jego braku możesz pisać - aż do otrzymania posta z odpowiednim odpisem ustrojowym]
Należy to zrobić jako pierwszy, absolutnie pierwszy post na TFie - traktuję to jako warunek do pisania pozytywnych odpowiedzi na wydarzenia i dawania odpisów na pytania w MG. A odpisy będę dawać, więc będą wyłącznie negatywne efekty.
A nawet dam -1 staba za każdy inny post w wydarzeniach / tajnych wydarzeniach.
W Tajnych Wydarzeniach, wrzucamy:
Cytat: napisał(a):Przyrost ludności w roku 10008:
Ludność w końcówce roku 10007: <wartość ludności włącznie z kolonizacją w końcówce roku 10007>
Procentowy przyrost ludności w 10008: <modyfikator z zamożności> + <modyfikator z poziomu medycyny> + <mod1> +<mod2> +...
<wypisujemy za jakie eventy/cechy są poszczególne mod1, mod2...>
Ludność na początku roku 10008: <Ludność w końcówce roku 10007> + <Ludność w końcówce roku 10007> x <Procentowy przyrost ludności w 10008> + 100k x <każdy poziom stabilności kraju powyżej 4>
Jeśli z łącznego przyrostu ludności z niniejszego posta uzyskaliśmy co najmniej 1 mln ludności, za każdy tak uzyskany pełny milion ludności w budżecie 10008 masz specjalny dochód +1mln $, +1KP.
oczywiście, <> należy wypełnić odpowiednimi wartościami. Mod1, mod2... - oznacza modyfikatory z eventów, cech populacji itp. Jak nie masz/nie dostałeś, pomijasz, tak jak brak modyfikatora z medycyny.
Wyboldowałem to, co jest efektem wyłącznie na teraz, bo mam taką fantazję nagradzania. Wyboldowane bierzemy pod uwagę zawsze, gdy reputacja jest ujemna - też. Liczy się stabilność na początek 10008, z ostatnimi działającymi postami "10007/10008".
[Verlax, pamiętam o Tobie. Ty czekasz z tym postem aż wrzucę Ci posta na którego czekasz i mimo jego braku możesz pisać - aż do otrzymania posta z odpowiednim odpisem ustrojowym]