2022-05-20, 22:58
W turze 8 (2208) podnosimy sobie liczbę ludności.
Należy to zrobić jako pierwszy, absolutnie pierwszy post na TFie - traktuję to jako warunek do pisania pozytywnych odpowiedzi na wydarzenia i dawania odpisów na pytania w MG. A odpisy będę dawać, więc będą wyłącznie negatywne efekty.
W Tajnych Wydarzeniach, wrzucamy:
oczywiście, <> należy wypełnić odpowiednimi wartościami. Mod1, mod2... - oznacza modyfikatory z eventów, cech populacji itp. Jak nie masz/nie dostałeś, pomijasz, tak jak brak modyfikatora z medycyny.
Wyboldowałem to, co jest efektem wyłącznie na teraz, bo mam taką fantazję nagradzania. Wyboldowane bierzemy pod uwagę tylko gdy reputacja jest większa od zero.
Należy to zrobić jako pierwszy, absolutnie pierwszy post na TFie - traktuję to jako warunek do pisania pozytywnych odpowiedzi na wydarzenia i dawania odpisów na pytania w MG. A odpisy będę dawać, więc będą wyłącznie negatywne efekty.
W Tajnych Wydarzeniach, wrzucamy:
Cytat: napisał(a):Przyrost ludności w roku 2208:
Ludność w końcówce roku 2207: <wartość ludności włącznie z kolonizacją w końcówce roku 2207>
Procentowy przyrost ludności w 2208: <modyfikator z zamożności> + <modyfikator z poziomu medycyny> + <mod1> +<mod2> +...
<wypisujemy za jakie eventy/cechy są poszczególne mod1, mod2...>
Ludność na początku roku 2208: <Ludność w końcówce roku 2207> + <Ludność w końcówce roku 2207> x <Procentowy przyrost ludności w 2208> + 100k ludności + ew. 100k ludności (drugie: jeśli na terenie Twojego kraju toczyły się działania wojenne)
oczywiście, <> należy wypełnić odpowiednimi wartościami. Mod1, mod2... - oznacza modyfikatory z eventów, cech populacji itp. Jak nie masz/nie dostałeś, pomijasz, tak jak brak modyfikatora z medycyny.
Wyboldowałem to, co jest efektem wyłącznie na teraz, bo mam taką fantazję nagradzania. Wyboldowane bierzemy pod uwagę tylko gdy reputacja jest większa od zero.