Śmierć jednostki nie jest śmiercią. Partia jest nieśmiertelna.
~ Gorgen Orwellonow, znany filozof socjalistyczny
Głowa państwa: Thorin Lenindr (Cierpliwy mediator - +5 KP co turę)
Szef rządu: Thorin Lenindr (Socjalistyczny naukowiec - +2 K+ co turę; zapewnia dodatkowy slot naukowy tylko do badań z dziedziny "administracja")
Skład parlamentu: 100% Partia Wielonarodowa
Wybrana polityka: (z ewentualnymi dodatkowymi passusami. Jeśli nie tu, to w Informacjach tajnych)
Dowódcy:
Żukaczkow
Hołodow
Turgi
Vience
Wolański
Kitrolow
Aggon* (lotnictwo)
Zespoły naukowe:
Państwowa Szkoła Technologiczna w Thoringradzie (um.2 nauka)
Zespoły wywiadowcze:
Państwowa Szkoła WSB (um.1)
Partie polityczne:
*Partia Wielonarodowa* - Jedyna partia polityczna w kraju. Aby uczestniczyć w strukturach władzy trzeba należeć do partii. Składa się z osób z różnych narodów. Spośród członków Partii wybiera się najlepszych do Rady Republiki, czyli parlamentu na czele którego stoi Przewodniczący Republiki.
Postacie fabularne:
*
- Pomóż mi dzisiaj jedną parą rąk, a jutro ja pomogę Ci dziesięcioma.
*
- tow. Thorin Lenindr - legendarny założyciel Republiki Wielonarodowej Ered Luin i obecny Przewodniczący Republiki. Wielki Myśliciel wywodzący się z krasnoludzkiego narodu. Jego szerokie spojrzenie na świat pozwoliło zrezygnować z "rasowej segregacji" i stworzyć piękne państwo, w którym wszystkie narody są szczęśliwe. Zwolennik kompromisu i rozwoju naukowego. Potrafi dogadać się z każdym, nawet najgłupszym ogrem. *
*
- skoro elfie kobiety mają najdłuższe nogi i najszybciej biegają to chyba oczywistym jest, że najbardziej nadają się do grup zwiadowczych, prawda?
*
- tow. Fini Gumersson - Minister obrony naukowej i zaufany człowiek tow. Lenindra. Świetnie dogaduje się z zielonoskórymi, z którymi łączy ich wspólna pasja - wojna. Jest twardy, nie znosi sprzeciwu, a jego ulubioną jednostką jest Kobiecy Pułk Zwiadowczy z Sandariandu.*
*
- Naród elficki najbardziej ze wszystkich docenia pozytywne aspekty socjalizmu. Równy podział dóbr, spokój i sprawiedliwość. Jesteśmy długowieczni... tak samo jak Partia.
*
- tow. Älva Hinnines psd. "Rewolucjonistka" - członkini Rady Republiki, która oficjalnie zajmuje się kulturą. Nieoficjalnie zajmuje jest partyjnym łącznikiem z pomiędzy Radą Republiki, a "elitami" spoza kręgów władzy. Dzisiaj prezentuje się jako wytworna dama, w przeszłości biegała z karabinem po Ered Luin i walczyła o Wolność Rewolucji.
*
- Za Rewolucję oddam życie. Za pokój wszystkich narodów oddam życie. Partia dała mi zadanie spojrzeć w tył i zlikwidować wszelkie opory. Kontrrewolucjoniści zostaną zniszczeni, a kolor zielony nie będzie stał mi na drodze!
*
- tow. Hurnak Czerwony Ząb - komunista, partyjniak i przede wszystkim Przewodniczący Wielonarodowych Służb Bezpieczeństwa (WSB).
**
- Rozrachunek wykresów analitycznych popytu i dynamiki rozwoju mówi jasno - utrzymując odpowiednie tempo rozwoju gospodarczego i dysponując naszymi dobrami odpowiednio będziemy w stanie stać jest najlepszym miejscem do życia na całej Ardzie. Ered Luin początkiem Rewolucji i wymarzoną Utopią Narodów. Projekt mojego życia.
*
- tow. Kiki Hemis - pochodzi z Gildii Analizy i Dywersyfikacji, z której zbiegł zaraz po studiach, obecnie zakochany w idei komunizmu wielonarodowego. Minister ds. Gospodarki w Radzie Republiki. Jego wysokie stanowisko pozwala mu utrzymywać stosunki z bankierami ze wschodu jednak "gardzi po przyjacielsku" ich kapitalistycznemu spojrzeniu na świat.
*
*
- Czyż wyzbycie się swej rasy, swego koloru skóry i swych umiejętności dla dobra ogólnego nie jest motywem największego poświęcenia? I jeżeli to wszystko w imię ochrony Ardy? Sprawiedliwość jest fundamentem porządku. Prawo jest podstawą sprawiedliwości.
*
- tow. Meihir (na samej górze) - Majar, Najwyższy Sędzia Republiki, przewodniczący Ludowo-Socjalistycznej Gildii Czarodziejów, która funkcjonuje na całym świecie. Pomagał w trakcie pierwszej fazy Rewolucji i uczestniczył w trakcie tworzenia RWEL. Zaufany przyjaciela tow. Lenindra.
*
*
- Uważam, że bardzo dobrze wyglądam w czerwonym. Podkreśla moje atuty, niebieskie oczy i długie blond włosy. W końcu muszę dobrze wyglądać, oglądają mnie miliony naszych obywateli!
*
- tow. Sindariel Yumaronow - Rzecznik Prasowy Partii Wielonarodowej. Interesuje się modą, kosmetykami i oczywiście myślą socjalistyczną. Zawsze występuje w telewizji w kultowym, czerwonym kombinezonie. Obywatele ją kochają.